Stara Baška

Upoznajte Staru Bašku

Stara Baška je oduvijek živjela od ovčarstva i ribarstva. Ali ova zemlja poznata daleko izvan lokalnih granica zbog jedinstvenih prirodnih ljepota i neponovljivog ambijenta, ljubiteljima opuštanja, nezaboravnih šetnji i ljepote jadranskog mora nudi predivne krajolike. Stoga, glavnu gospodarsku granu danas čine turizam i ugostiteljstvo.

Još jedna značajka Stare Baške je zemljopisni položaj zbog kojeg je najsunčanije mjesto na otoku Krku. Kroz cijelo mjesto protežu se plaže i plažice, od onih pješčanih, kamenitih pa do onih na stijenama. Boravak u Pansionu Nadia omogućit će vam da do najljepših stignete u kratko vrijeme i uživate uz čisto more kao nikad prije. U večernjim satima vratite se u mirno okruženje i ugodan ambijent restorana Nadia te doživite jedan od najljepšhih i nezaboravnih zalazaka sunca.

Osim klasične turističke ponude, ovdje se može uživati i u pučkim slavljima, razgledavati tipične kraške pojave (kanjoni, litice, kamenjar, pastirski suhozidi...) ili uživati u branju šparoga.
S mnogih mjesta pružaju se panoramski pogledi na Kvarnerić, Cres, Rab, Senjska vrata i bašćansku dolinu s Baškom.

Sport i aktivnosti

Blaga klima, svjež zrak i čisto more omogućuju aktivan odmor tijekom cijele godine. Stara Baška ima nekoliko planinarskih staza kroz nedirnutu prirodu koje pohode mnoge grupe turista i planinara.

Većinu pješačkih staza na otoku Krku moguće je koristiti i kao biciklističke. Osim što se protežu uzduž obale također prolaze i unutrašnjim dijelom otoka. Manje ili više uređene i ostale, još neucrtane, biciklističke staze prekrile su Krk. Više o pojedinim stazama kao i download istih možete pogledati i preuzeti na stranici islandkrkcyclingroutes.malbit.hr 

Bez obzira jeste li ikada ronili ili se tek želite okušati - Stara Baška je pravo mjesto! Ronjenje je jednostavno, zabavno i uzbudljivo. To je jedini sport koji pruža uzbudljive akcije pune adrenalina ali i opuštanje u tišini plavetnila. Osoblje Pansiona Nadia drage volje će vam pružiti sve informacije o tečajevima i školi ronjenja koju imaju u sklopu svoje ponude.

Za sve ljubitelje aktivnog odmora preporučamo vožnju kajakom. Vozit ćete kajak pokraj velikih stijena, ispod visokih litica, istraživati špilje i opuštati se u skrivenim uvalama. Uživat ćete u suncu i toploj vodi. Vaš kajak odvest će vas tamo gdje brodovi i jedrilice ne mogu niti sanjati, sasvim blizu stijena, do one tanke linije između mora i kopna gdje obitavaju tisuće živopisnih riba i ostalih morskih bića tražeći hranu i skrovište. Vožnja kajakom na taj način bit će sportsko iskustvo i iskustvo prirode.
 
Copyright © 2019 Apartments Nadia - Stara Baška 240/a, Sva prava pridržana